T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Siirt'te bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması"nda 40 yarışmacı hünerlerini sergiledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Siirt Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde 15 Temmuz Meydanı'nda yemek yarışması düzenlendi.
Siirt'in yöresel lezzetlerinden perde pilav, kitel (etli, pirinçli ve reyhanı içli köfte) ekşili sumak, kışlık Siirt dolması ve bumbar (cokat) ile 29 kişinin ana yemek kategorisinde yer aldığı, 11 kişinin de yöresel tatlılardan aside (un helvası) varak keak (pekmez tatlısı) imçerket (şekerli katmer) ile yarıştığı yarışmanın jüri heyetinde gastronomi yazarı danışman şef Mehmet Kudat, ürün geliştirme ve konsept danışmanı Tahir Edebali, Mehmet Türksoy, Levent Avcı ve büryan ustası Murat Kayaalp yer aldı.
Jüri üyeleri, yarışmacıların görselliğe önem verdiği ve tabakları süslediği yarışmada masaları dolaşarak yemek ve tatlıları puanlandırdı.
Ana yemek kategorisinde perde pilavla Hülya Özyeşil birinci, Ayşe İlhan ikinci, Şerife Varol üçüncü, tatlı kategorisinde Türkan Barak birinci, Emine Bulgak ikinci ve Zeynep Erkoyuncu üçüncü oldu.
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt'in çok zengin bir mutfak kültürünün bulunduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler Siirt'in tanıtımına katkı sağlayacak." dedi.
Yarışmada, birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek ve üçüncüye de gram altın verildi.
Vali Hacıbektaşoğlu, etkinliğe katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve il protokolü ile birlikte stantları gezdi, yöresel ürünleri inceledi.
Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk dansları ekibi tarafından yapılan gösteri büyük bir beğeni ile izlendi.
Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlikler, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.